کد مطلب: 346777
يک چشم پزشک تاکيد کرد:
افراد بالاي 40 سال مستعد ابتلا به آب سياه
تاریخ انتشار : 1403/10/17 13:41:32
نمایش : 195
يک چشم پزشک گفت: 1 تا 2 درصد افرادي که سن بالاي 40 سال دارند درگير گلوکوم مي‌شوند و وقتي فرد به سن 60 سال مي‌رسد، ريسک ابتلا به آب سياه به سه برابر افزايش مي‌يابد.
به گزارش هفت چشمه؛ حسن اکبري در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعي پايگاه خبري تحليلي «جهانبين نيوز»، اظهار کرد: آب سياه يا گلوکوم مجموعه‌اي از بيماري‌هايي هستند که باعث از بين رفتن عصب بينايي و در نهايت نابينايي فرد مي‌شود.

وي تصريح کرد: مهم‌ترين عاملي که باعث بروز اين بيماري مي‌شود افزايش فشار چشم است.
 
اين چشم پزشک يادآور شد: در حالت عادي نور از قرنيه چشم عبور کرده و وارد چشم شده، سپس در شبکيه به پيام عصبي تبديل و به مغز منتقل مي‌شود، که در مغز تفسير بينايي صورت مي‌گيرد.
 
اکبري عنوان داشت: يک سري از سلول‌ها اثر بينايي ايجاد مي‌کنند، زماني که فشار چشم بالا مي‌رود و اصطلاحا گلوکوم ايجاد مي‌شود، فشار بر روي عصب بينايي ايجاد شده و عصب بينايي از بين مي‌رود.
 
وي گفت: عصب بينايي از سلول‌هايي تشکيل شده است که دائمي هستند و درصورت نابودي جايگزين نمي‌شوند، بنابراين در افرادي که عصب بينايي خود را از دست مي‌دهند فرد نابينا مي‌شود.
 
اين چشم پزشک تاکيد کرد: فرد قبل از ايجاد آسيب بايد به پزشک مراجعه و از پيشرفت بيماري جلوگيري کند.
 
اکبري بيان داشت: عواملي که در اين بيماري براي فرد ايجاد مشکل مي‌کند به گروه‌هاي مختلف تقسيم مي‌شود، گلوکوم هم در بزرگسالان و هم در کودکان ايجاد مي‌شود.
 
وي با بيان اينکه آب سياه در بزرگسالا به دو قسمت تقسيم مي‌شود ادامه داد: اين بيماري در افرادي که علل زمينه‌اي دارند به‌صورت ثانويه در اين افراد بروز مي‌کند و در برخي ديگر، به شکل اوليه وجود دارد، اين بيماري عموما به‌صورت اوليه بروز مي‌کند و هيچگونه علائمي ندارد که ريزفاکتورهاي ‌مطرح براي آن ژنتيک است.
 
اين جراح چشم، ژنتيک را بسيار تاثيرگذار در بروز گلوکوم عنوان و خاطرنشان کرد: ديابت، فشار خون، ضعيفي چشم با شماره بالا، سن بالاي 40 سال و... از ديگر عوامل موثر در بروز آب سياه در افراد است.
 
وي گفت: 1 تا 2 درصد افرادي که سن بالاي 40 سال دارند درگير اين بيماري مي‌شوند و وقتي فرد به سن 60 سال مي‌رسد، ريسک ابتلا به آب سياه به سه برابر افزايش مي‌يابد، بنابراين افراد با سن بالا بايد سالي يک بار معاينه چشم‌پزشکي داشته باشند تا بررسي‌هاي لازم دراين زمينه صورت گيرد.
 
اکبري يادآور شد: بروز آب سياه به‌صورت بيماري ثانويه در اثر بيماري‌هاي زمينه‌اي از جمله التهابات چشم، ضربه به چشم يا اختلالات آناتومي است، اين افراد معمولا دچار درد چشم، تاري ديد ناگهاني، ديدن نور و حاله اطراف چراغ‌ها، علائم سيستميک از جمله تهوع، استفراغ، سردرد و... مي‌شوند، که بعد از تشخيص اقدام به درمان و پيشگيري از نابينايي کرد.
 
اين جراح چشم بيان داشت: آب سياه در کودکان بيشتر جنبه ژنتيکي دارد، اما اختلال در آناتومي ترشح زلاليه و بيماري‌هاي زمينه‌اي هم در بروز آن بي‌تاثير نيست.
 
وي ادامه داد: گلوکوم در زمان تولد يا يک سال ابتداي عمر در کودکان بروز مي‌کند و اشک‌ريزش، نورگريزي يا ترس از نور و عدم شفافيت در قرنيه کودک از جمله علائم آن است، که اگر به موقع جراحي نشود منجر به بزرگ شدن چشم و افزايش حجم چشم مي‌شود.
 
اکبري اذعان داشت: اين بيماري در کودکان باعث مي‌شود ديد از بين برود و با تشخيص به موقع مي‌توان از خسارات وارد شده به چشم را کاهش داد.

انتهاي خبر/1026ج
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg